Rye whisky! Destilát s pikantní chutí a bohatou historií láká milovníky whisky po celém světě svým jedinečným charakterem a vzpomínkami na minulost.
Rye whisky, tradiční americký destilát s bohatou historií a jedinečnou chutí, láká milovníky whisky po celém světě svou pikantní povahou a závanem minulosti. Přestože mnoho lidí zná hlavně klasické kukuřičné whisky, Rye whisky si zaslouží své místo ve světě destilátů.
Rye whisky má své kořeny v raných dobách amerických osadníků, kteří pěstovali žito jako hlavní plodinu. Již v 18. století začali destilovat tento obilný nápoj, který se postupem času stal známý jako Rye whisky. Oblasti, jako je Kentucky, Maryland a Pensylvánie, se staly centry výroby této whisky.
Rye whisky se vyrábí zejména (podíl musí být více jak 51%) ze žita (rye), které jí dává charakteristickou pikantní chuť a vůni.
Podobně jako u jiných typů whisky, je výrobní proces rye whisky složitý.
Zahrnuje mletí obilí, míchání s vodou, fermentaci, destilaci a zrání v dubových sudech. Početné průběžné destilace a různé kombinace obilí tak přispívají k výsledné chuti.
Mnoho palíren se vrací k tradičné, řemeslné výrobě Rye whisky a nabízí různé chuťové preference .....
Wild Turkey - je známá svou robustní chutí a vyváženým profilem
Bulleit - je populární pro své pikantní kořeněné tóny a hladkou chuť
Jim Beam - láká na jemnou chuť s tóny koření a dřeva.
WhistlePig - je komplexní a bohaté chuti.
Rye whisky lze pít čistě, s ledem nebo použít jako základ pro klasické koktejly, jako je Manhattan nebo Old Fashioned.
Rye whisky vždy byla a je fascinující a důležitou součástí americké whisky kultury. Její pikantní chuť a bohatá historie ji činí zajímavou volbou pro každého, kdo hledá nové dobrodružství ve světě destilátů.
Pokud jste ještě nezkusili Rye whisky, nechte se inspirovat a objevte svět této tradiční americké chutě.